2 Nisan 2016 Cumartesi

KARAMELLİ KUP

NURAYYBASER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


1litre süt
6yemek kaşığı tepeli un
2yemek kaşığı nişasta
1su bardağına yakın şeker
1paket damla sakızı
50gr tereyağı

KARAMEL
200gr şeker
1paket krema 200ml
2yemek kaşığı dolu tereyağı
50ml su bir çimdik tuz

Kreması için yağ ve damla sakızı hariç malzemeler karıştırılıp pişirilir en son damla sakızı ve yağ karıştırılıp pişirilir mikserle 5dk çırpılır servis edilecek kaplara konulur
Karamel için şeker ve su küçük bir tencereye alınıp eritilir tencere sallanarak karıştırılır tereyağı ve krema ayrı bir yerde ısıtılıp şekerin rengi dönünce krema eklenip ateşten alınır ılınınca kremada soğuyunca üzerine dökülür.En ustede turta hamurundan kalan hamuru rendeleyip yağlı kağıt üzerinde pişirmiştim kupların üzerine de koyup servis ettim...


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder