1 Nisan 2016 Cuma

MANDALİNA SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler
Mandalına sosu için
3 su bardağı mandalina suyu
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastas
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Mandalina suyunu tencereye alalım.Üzerine nişasta ve şekeri ilave edelim,karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Hazırladığımız mandalina sosunu, ıslattığımız kalıba döküp eşit şekilde yayalım.
Muhallebisi için ,süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Pişen muhallebiyi bekletmeden mandalina sosunun üzerine döküp yayalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan muhallebimizi ters çevirerek servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder