5 Nisan 2016 Salı

SAÇAKLI POĞAÇA

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Susam
İçi için
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Krem peynir
Hazırlanışı
Mayayı karıştırma kabımıza alıp üzerine toz şekeri ekleyelim.
ılık su ve sütü üzerine ekleyip iyice karıştıralım ve köpürmesi için
10 dakika bekletelim.Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.Üzerini streç film ile kapatıp mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Maydanozları yıkayıp kurutalım ve ince ince kıyalım.
Pişen poğaçaları fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirelim.Ilınca poğaçaları ortadan kesip içine krem ve rendelenmiş kaşar peyniri sürelim.. Dış kısmına da biraz peynir sürüp kıyılmış maydanoza bulayalım.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder