25 Nisan 2016 Pazartesi

VANİLYALI CUPCAKE

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz




Malzemeler: 1+1/4 su bardağı sade kekin, 1+ 1/4 cay kaşığı kabartma tozu, 1/2 cay kaşığı karbonat, 1/2 cay kaşığı tuz, 2 yumurta, 3/4 su bardağı toz şekeri, sıvı vanilya kullanıyorsanız 1 cay kaşığı kullanmıyorsanız 1 paket vanilya, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1/2 su bardağı buttermilk (yarım su bardağı sütü ısıtıp içine 2 damla limon suyu sıkıp karıştırın ve 5 dk dinlendirin). Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten gecirip karıştırın. Diğer tarafta 2 yumurtayı mikser kullanarak yaklaşık 10 -20 saniye çırpın ardından şekeri ekleyin ve orta derecede 30 saniye kadar çırpın. Vanilya ve sıvıyağı da ekleyip biraz daha çırpın. Un karışımının yarısını ekleyip çırpmaya devam edin ardından buttermilkin yarısını ekleyin ve karıştırın. Sonra kalan un ve buttermilki de ekleyip bir sure daha karıştırın. Muffin kalıplarının 2/3 une karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin (muffin kaplarını çok fazla doldurmayın kekler baya kabarıyor) 
Kreması: 400 gr fındık kreması (fıskobirlik fındık kreması - taneli olmayacak), 200 gr sütlü cikolata, 1 paket krema (200 gr). Çikolata benmari usulu eritilir ve fındık kremasıyla birlikte mikser yardımıyla karıştırılır. Içine soğuk krema ilave edilir ve yaklaşık 1 dk çırpıldıktan sonra yıldız duy taktığımız sıkma torbası yardımıyla keklerin üstleri süslenir. 

Afiyet olsun......

https://www.instagram.com/leylas_kitchen/





.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder