1 Mayıs 2016 Pazar

TARÇINLI KEK

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler: 2 oda sicakliginda yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı süt (oda sicakliginda), 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 fıske karbonat, bir kaç damla limon, 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı kuru uzum, 2 havuç, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 cay kaşığı muskat (muskatı koymak zorunda değilsiniz ama guzel bir aroma kattığını düşünüyorum). Yumurtalar ve şeker mikserle 2-3 dk cırpılır ardından sıvıyağ, süt ve vanilya eklenerek 2-3 dk daha cirpilir. Un ve kabartmatozu iki kez elendikten sonra karisima katilir ve spatula yardimiyla karistirilir. Icine rendelenmis havuclar, ceviz, tarcin, kuru uzum, muskat eklenerek karistirilir. Son olarakta bir fiske karbonat uzerine birkac damla limon suyu sıkılarak karistirilir ve yaglanmis kek kalibina dokulur. 180 derecede pişiriyoruz (Firini onceden isitmiyoruz ve firin kapagini ilk 20 dk hic acmiyoruz)

Afiyet olsun....


https://www.instagram.com/p/9VxON6JoVL/?taken-by=leylas_kitchen




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder